Prof. Dr. Canan Karatay

İthal cevizlerden uzak durun !

Prof. Dr. Canan Karatay

CANAN KARATAY'DA CEVİZ TÜKETİMİ KONUSUNDA UYARI!

Açıklamalarıyla gündem oluşturan Kalp ve İç Hastalıklar uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, gün içerisinde tüketilen ceviz ve zeytinin vücudun günlük ihtiyacı olan vitaminleri yeteri kadar karşıladığını vurguladı.

Özellikle ekmek yerine bile ceviz tüketilmesini uygun gören Karatay, ithal cevizlerden uzak durulması konusunda da uyardı. Ünlü doktor ithal olan cevizlerin ülkeye gelene kadar koruyucu maddelerle kaplandığını bu yüzden oldukça zararlı olduğunu söyledi.

Sabah kahvaltılarında 4, öğlen 2, akşam 3 tane ceviz tüketilmesinin yeterli olduğunu da ayrıca belirtti. 

Ağacından dalına yaprağına kadar tam bir şifa kaynağı olan ceviz, alternatif tıpta da kullanılıyor. Vücudun ihtiyacı olan omega-3 yağ asidinin yüzde 85'ini karşılar. Ülkemizde sıklıkla Ege, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde yetiştirilir. Cevizin içeriğinde folik asit, E vitamini, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko ve omega- 3 yağ asidi bakımından oldukça zengindir.  

Hafızayı güçlendiren cevizi bir gece önceden kabukları ile beraber suda bekletip ertesi günden itibaren düzenli tüketildiğinde kalpten göz hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.


Kaynak:   https://www.sorucvp.net/

İlginizi çekebilir